Kostumer & tilbehør

Kostumer
Der findes også mange steder på nettet, hvor man kan købe kostumer. (Se evt. vores linksside) Men det kan jo være, at du har lyst til selv at sy et kostume. Der findes flere steder på nettet, hvor du kan se mønstre til f.eks. kjoler og nederdele gratis.

Inspiration
Du kan få inspiration ved at besøge Orientaldancer.net eller Aleena´s Belly Dance Gallery, hvor du kan se gallerier med mange forskellige og flotte kjoler, og dragter.

Bøger om at sy kostumer
Der findes et par omfattende bøger omkring syning af mavedansekjoler, og kostumer, og vi vil lige give dig en kort beskrivelse af dem. Bøgerne findes på bibliotekerne, men hvis dit lokale bibliotek ikke har dem, kan du bede dem om at bestille dem hjem til dig.

The BellyDance Book Rediscovering the Oldest Dance edited by Tazz Richards Bogen handler egentligt ikke kun om syning af kostumer, men den har en omfattende og uddybende sektion omkring emnet. Der er ingen mønstre i bogen, men der er masser af billeder, der viser hvordan du selv kan tage mål til det, du vil sy.Derudover er der gode tips om hvilken slags kostume, der passer præcis til dig, alt efter hvordan din kropsbygning ser ud.

Costuming from the Hip Skrevet af Dawn Devine Brown & Barry Brown Denne bog handler udelukkende om syning af kjoler, kostumer, etc. Der er et enkelte mønster i bogen, men det er til et bælte. Men ligesom i the BellyDance Book, er der masser af tips til hvordan du selv kan tage mål. Derudover er der f.eks. også tips til hvordan du bedst syer perler og pailetter på, samt en guide til diverse hovedbeklædninger og forskellige smykketyper.

Køb af kostumer og tilbehør
Danser og underviser Nashwa v/ Inge Majbrit Ravn-Jensen førte firmaet Nashwa, hvor hun importerede ting til brug ved orientalsk dans f.eks. kostumer, møntbælter, stokke, tablas etc.

Familien v/ Naja og Erik Ravn-Jensen har efter hendes bortgang overtaget salget af de resterende varer, og deres plan er, at de med jævne mellemrum stadig vil importere nye varer fra samme leverandør, så kvaliteten vil altid være i top. Der er intet fast varelager, så det er derfor nødvendigt at kontakte Naja for køb af varer. Bazaren åbnes desuden ved arrangementer som VMF’s afdansningsbal. Der sælges ikke varer på nettet, men er der noget, som du er interesseret i, så send en besked til Naja@nr-j.dk.